Uniforme

L'Uniforme scout és la plasmació externa del nostre compromís amb el Moviment Escolta i els seus valors. Una potent ferramenta pedagògica, com a element educatiu per als nostres xiquets, xiquetes i jóvens. El nostre senyal d'identitat més determinant cara a la imatge pública.

Camisa

En els seus inicis, l'uniforme imitava al de l'exèrcit tant en colors com en funcionalitat i era molt semblant en tot el món, però amb els anys s'han anat produint canvis entre països i associacions. En molts casos, els colors blaus i beix que van iniciar el moviment es canvien a altres més vius.

El moviment va creixent i va arribar un punt que va ser necessari separar als Escoltes per grups d'edat, per a segmentar i especialitzar les distintes activitats lúdiques i l'aprenentatge per etapes. Per a identificar als nous grups es van utilitzar camises de colors diferents dels originals.

Panyoleta

La panyoleta forma part de l'uniforme escolta des dels inicis del moviment educatiu. Segons explica Baden-Powell, als soldats els servia per a protegir-se del sol, per a fer de cabestrell en cas d'accidents i per molts altres usos.

Actualment totes les agrupacions d'escoltes tenen en la seua panyoleta una combinació de colors que els identifica i els fa pertànyer a un grup i al moviment escolta mundial.

La nostra panyoleta és verda, color que representa la natura, amb el rivet morat, el qual simbolitza la fe.